Τροβαδούροι και ΕΔΕΜ

Eίμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε και ψηφιακά τα θετικά νέα των Τροβαδούρων.. H πλατφόρμα μας λειτουργεί με την υποστήριξη της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής ΕΔΕΜ!

Δυο λόγια για να γνωρίσουν όλοι οι τροβαδούροι την ΕΔΕΜ:

Η Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής ΕΔΕΜ είναι Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών Δικαιωμάτων Μουσικών Έργων, Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε ως μουσικοί δημιουργοί για την προστασία και διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων σας. Ιδρύθηκε και διοικείται από τους ίδιους τους μουσικούς δημιουργούς, με σκοπό να προστατεύει και να διαχειρίζεται με διαφάνεια και λογοδοσία, τα δικαιώματα της μουσικής κοινότητας.

Εκπροσωπεί περίπου 2.500 Έλληνες δημιουργούς μουσικών έργων και δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων όλων των ειδών, καθώς και εκατοντάδες δημιουργούς του εξωτερικού μέσα από συμφωνίες που έχει συνάψει με πολυεθνικούς εκδότες, μεταξύ των οποίων η Warner Chapel και η Universal. Παράλληλα, η ΕΔΕΜ συνάπτει συμφωνίες μονομερούς και αμοιβαίας εκπροσώπησης με μεγάλους ΟΣΔ του εξωτερικού για την εκπροσώπηση του ρεπερτορίου της εκτός συνόρων, όπως η συμφωνία με την PRSfor Music από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Γιατί να γίνει κανείς μέλος σε έναν Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης όπως η ΕΔΕΜ;

Η ΕΔΕΜ παρέχει στα μέλη της πλήρη προστασία για τη χρήση των έργων τους και δρα με στόχο την εξασφάλιση αδειοδότησης για την εμπορική αξιοποίηση του μουσικού έργου τους από τους χρήστες δημόσιας εκτέλεσης. Παράλληλα η ΕΔΕΜ ενθαρρύνει και υλοποιεί για τα μέλη της εκπαιδευτικές, ενημερωτικές και αναπτυξιακές δράσεις και συνέργειες, με σκοπό να διαφυλάξει και να προάγει την ελληνική μουσική δημιουργία και τον μουσικό πολιτισμό.

Εισροές δικαιωμάτων από Online πηγές

Ως οργανισμός πλήρως εναρμονισμένος με τα διεθνή πρότυπα, η ΕΔΕΜ αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές και συνάπτει καινοτόμες συμφωνίες ώστε να διαχειρίζεται και να προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών που εκπροσωπεί με τον πλέον αποδοτικότερο τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΔΕΜ συνεργάζεται με τη διεθνούς φήμης BMAT, για την ανίχνευση, αναγνώριση, τεκμηρίωση και επιβεβαίωση του εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου της που αναπαράγεται στις μεγάλες ψηφιακές υπηρεσίες μουσικής, όπως Spotify,  Apple music, iTunes, YouTube, YouTube Music, Deezer κλπΣυνεπώς η ΕΔΕΜ παρέχει στους δικαιούχους της ένα ισχυρό εργαλείο για την είσπραξη των δικαιωμάτων τους από τη χρήση των έργων τους στο επιγραμμικό περιβάλλον, που αποτελεί τον κυρίαρχο τρόπο ακρόασης και θέασης μουσικής. Η διανομή των δικαιωμάτων είναι η αμοιβή του κάθε καλλιτέχνη!*

Η ΕΔΕΜ διοικείται από τους ίδιους τους δημιουργούς – μέλη της και βάσει του καταστατικού της, διαθέτει εκτελεστικά όργανα ορισμένα από τη γενική της συνέλευση. 
Αν είσαι ψηφιακός τροβαδούρος και ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα, επικοινώνησε και λύσε όλες σου τις απορίες:  Τ: 211 1906700 | E: members@edemrights.gr


 * Όλες οι δημιουργίες στην πλατφόρμα Troubadours Digital δεν είναι αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης και είναι καθαρά σε πλαίσιο για προώθηση της ιδέας της συμμετοχικής έκφρασης και προβολής των καλλιτεχνών που συμμετέχουν.